WordPress database error: [Expression #1 of ORDER BY clause is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'eugrondwet_nl_-_wordpress.wp_posts.post_date' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by]
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_type = 'post' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC
Steeph maakt zich op Sargasso boos over de lessen die kamerleden (niet) trekken uit het referendum. Het advies van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) ‘Binnenhof van binnenuit’ staat ook het hoofdstuk ‘Europa: blinde vlek? (pdf, 280KB)’ Daarin staat onder meer deze grafiek:

Lessen uit het referendum

Kamerleden blijken allerlei lessen uit het referendum te trekken, behalve dat het wellicht aan de inhoud van de ontwerp-grondwet zou kunnen liggen, dat een ruime meerderheid ‘nee’ stemde.

Verder staan in het advies interessante passages over het verbeteren van de democratische controle op europese politiek. De Raad verbindt dit met de voorstellen van de Nationale Conventie om de Britse praktijk, d.w.z. het vaststellen van een onderhandelingsmandaat voorafgaand aan ministerieel overleg in Brussel, over te nemen.

Gezien het belang van gedegen parlementaire controle op nationaal niveau voor de democratische legitimatie van de EU als geheel, lijkt het niet zo’n gek idee om in een nieuwe EU grondwet ook minimum-vereisten aan de nationale parlementaire procedures op te nemen.


1 reactie op “Lessen uit het referendum”  

  1. 1 zortilonrel

    I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

Plaats een reactie