WordPress database error: [Expression #1 of ORDER BY clause is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'eugrondwet_nl_-_wordpress.wp_posts.post_date' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by]
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_type = 'post' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC
Balkenende heeft in het Europarlement verteld wat Nederland wil met de EU grondwet. NRC Handelsblad en EUobserver.com berichten erover.

Nederland wil een traditionele verdragswijziging en niets dat riekt naar een grondwet. De grondrechten moeten uit het verdrag geschrapt. De toetredingscriteria voor nieuwe lidstaten moeten in het verdrag worden opgenomen. Sociale zekerheid, onderwijs en pensioenen moeten (weer?) nationale aangelegenheden worden.

Vooral dat laatste wekt bevreemding. Europa bemoeit zich - vooral in de jurisprudentie van het Hof - al lang met deze onderwerpen, voor zover ze verbonden zijn met het vrij verkeer van personen en dat strekt heel ver.

De grote vraag is natuurlijk of dit voorstel de publieke opininie in Nederland achter het ‘nee’ dekt én in hoeverre het steun krijgt van de andere zeven lidstaten die (nog) geen ‘ja’ tegen de europese grondwet hebben gezegd.


1 reactie op “Wat Nederland wil?”  

  1. 1 zortilonrel

    Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, great blog!

Plaats een reactie